nuttige informatie


 

 

 

 

Bestemmingsplan

Frankrijk is bezig het bestemmingsplan per gemeente te herzien. Hierbij spelen Europese regelgeving en Duurzame Ontwikkeling een belangrijke rol.
Het oude bestemmingsplan, POS (Plan d’Occupation du Sol) wordt vervangen door de PLU (Plan Local d’Urbanisme). Veel gemeentes bevinden zich in een overgangs fase. Het is van belang goede informatie in te winnen met betrekking tot bouw- of aankoop-projekten. U kunt mij inschakelen om gemeente en kadaster hierover te benaderen.

De Franse makelaardij

In Nederland hebben zowel de koper als de verkoper vaak een eigen makelaar.
Het Franse systeem houdt in dat vaak een aantal verschillende makelaars hetzelfde huis in de verkoop hebben. Ook staat een verkoper vrij om het huis zelf verkopen.
De situatie waarbij een koper aan een makelaar een zoekopdracht geeft, komt in Frankrijk weinig voor, maar bestaat wel.
Heeft u behoefte aan een vast aanspreekpunt dat het contact tussen u en de veschillende verkoopkanalen onderhoudt, neem dan even kontakt op om uw situatie te bespreken.

Verhuur van uw vakantiewoning

Als u verhuurt, moet u deze activiteit melden bij de Mairie.
Over inkomsten uit de verhuur van uw huis moet belasting betaald worden.
In de Europese Unie wordt de belasting geheven in het land waar het onroerend goed zich bevindt. Het is uw wettelijke plicht aangifte te doen.
De verhuur van uw vakantiehuis kunt u opgeven als bijverdienste onder het regime Micro Bic. De omzet moet worden aangeven in het supplement onder het ‘Régime micro entreprise’. Hierbij geldt tot nu toe een plafond:
In het geval dat uw huis niet is geclassificeerd, mag u een maximale omzet van € 32.600 hebben.
In geval dat uw huis wel is geclassificeerd, mag u een maximale omzet van € 81.500 hebben.
Volgens de laatste berichten wordt dit binnenkort samengetrokken, en wordt de classificatie verplicht.
Het is aan te raden om uw omzet aan te geven. De controle op verhuur van vakantiehuizen wordt steeds strenger. Ik kan u, indien gewenst, helpen bij het aanvragen van een classificatie en aanmelden bij de gemeente.