over mij


Als kind stoIMG_1743nd ik op de salontafel de concerten van Mozart te dirigeren die mijn vader met het volume wijd open door het huis liet galmen. Na wat omzwervingen stond ik op mijn 20ste zelf met de “baguette” te zwaaien, waarbij vooral muziektheater mijn voorkeur had. Van “De Kleine komedie” in Amsterdam, via het “Saint Claires College” in Cambridge belandde ik zelfs op het podium van “Carnegie Hall” in New York voor een koor van 200 man.

De liefde en de zon hebben mij naar Zuid Frankrijk gevoerd, en ik vind het hier geweldig.

Er valt hier onder de olijfbomen alleen niet veel te dirigeren, althans, geen muziekproducties. Van het een komt het ander, en ik ben de makelaardij binnengerold. Een hele nieuwe wereld en een fantastische uitdaging. Onder het motto “al doende leert men” heb ik me de afgelopen jaren dat vak eigen gemaakt. Met veel plezier heb ik altijd mijn, vooral buitenlandse, klanten begeleid. Vaak nog tot lang na de aankoop.

Toen ook mijn franse buren mij begonnen te vragen om bijstand in de communicatie met hun buitenlandse huurders, besloot ik mijn eigen bedrijf TALENSERVICE op te zetten.

Ik ben een echte alfa. Taal en cultuur blijven voorop staan in alles wat ik onderneem. Dat ik zo veel trouwe klanten heb, heeft niet alleen te maken met het vloeiend spreken van mijn talen, maar vooral ook met een wezenlijk begrip van de cultuur. Een begrip als “woonkeuken” bijvoorbeeld, is niet te vertalen, en daarom ook bijna niet uit te leggen aan een fransman. Als een Engelsman het over “ a house with caracter” heeft, zit daar meer “standing” achter verborgen dan het franse “maison de caractère”.

Graag neem ik de “baguette” weer in de hand, om het zò te dirigeren dat U net zo kunt genieten van Zuid Frankrijk als ik!

 

Linda Madini